مجموعه پرسش و پاسخ هاي مرتبط با

با  زنان آسيب نخاعي

 

   
   

www.isaarsci.ir

   

 

 

 

 

 

 

 
پرسش كننده : خانم 27 ساله 

سوال :

به مدت 2سال و یازده ماه است که بر اثر سانحه تصادف دچار آسیب نخاعی در ناحیه کمر شده ام. از مهره تی8 تا مهره تی 11 آسیب دیده اند و تابیده شده اند که مهره تی9 کاملا از بین رفته است. در سه نقطه از نخاع ضایعه وارد شده است که یک نقطه که در راستای مهره تی9 می باشد شدیدتر است.

من الان دراوایل ماه چهارم بارداری هستم و بعلت داشتن عفونت ادراری از کپسول سفالکسین500 و هم اکنون از شربت آن استفاده می کنم می خواستم بدانم این قرصها تا چه حد ممکن است سلامت جنین من را به خطر بیندازد. همچنین چه کارها و مراقبت هایی در طول دوران بارداری باید انجام دهم تا این دوران برایم راحتتر سپری شود. درضمن ویلچرحمامی که دارم مناسب نیست دنبال ویلچر حمامی میگردم که بتونم خودم جابه جایی داشته باشم و لگن آن حالت کشویی داشته باشد دسته های آن کناربرود و جاپایی های آن نیز برداشته شود طوری که هم در منزل برای کارهای شخصی و جابه جایی از آن استفاده کنم هم به عنوان ویلچر حمام و دستشویی کردن. اگر کتاب و یا سایتی که بتونه به من کمک کنه هم معرفی کنید در زمینه بارداری افراد آسیب نخاعی ممنون می شوم. لطفا بخاطر حساسیت موضوع برای من زودتر جوابم را بدهید. باتشکر موفق باشید

 

 
  پاسخ :

تجربه دوران بارداري براي مادر وانتظار آن براي اطرافيان استرسي توام با لذت است كه با تولد نوزاد وپانهادن او به عرصه دنيا ،آنهايي را كه اين زحمات را متحمل شده بودند غرق در شادي وسرور مي كند خصوصا" كه نوزادي سالم وتندرست باشد پس طبيعي است كه هر مادري نسبت به سلامتي فرزندش حساسيت زيادي داشته باشد.

واما جواب سئوال شما:


آسيب طناب نخاعي اثرات زيادي را بر سيستم هاي بدن باقي مي گذارد كه عملا" فرد را با مشكلات متعددي روبرو مي كند ولي اين بدان معني نيست كه فرد را از روند زندگي باز دارد بلكه بايستي با شناخت دقيق مشكل وراه حل هاي آن با يكسري تمهيدات واتخاذ روشها با مشكل روبرو وآن را پشت سر گذاشت.
خوشبختانه اثرات آسيب نخاعي برروي بارداري وروند آن خيلي زياد نيست و مي توان با آن كنار آمد، هرچند مركز خاصي براي اين منظور در كشور وجود ندارد اما مطالعه و رعايت نكات زير مي تواند كمك كننده باشد.
1- طي مدت بارداري وزايمان وحتي قبل از آن بايد نسبت به شناسايي پزشك زنان وزايماني كه داراي تجربه ويا دست كم علاقمند به كسب آن وكار با افراد ويژه باشد اقدام نمود وتحت نظر او بود . وخوشبختانه با تعدد متخصصان در اين موضوع پيدا كردنش زياد دور از ذهن نيست و حتي مي توانيد چند مقاله اي كه در خصوص زنان آسيب نخاعي كه در آرشيو مقالات سايت مركز ضايعات نخاعي وجود دارد در اختيار متخصص زنان زايمان خود بدهيد تا او بيشتر با مشكلات شما آشنا شود .
2- موارد خاص را كه افراد نخاعي بيشتر با آن روبرو هستند به پزشكتان يادآوري كنيد (مثل احتمال عفونتهاي مكرر ادراري،مشكلات گوارشي ودفعي ،افزايش احتمال زخم بستر بعلت اضافه شدن وزن ونداشتن حس وكنترل روي عضلات ناحيه لگن ، اتونوميك ديس رفلكسي و .....)
3- بيمارستاني را كه قرار است در آن زايمان كنيد از قبل شناسايي وانتخاب نمائيد وحتما به آنجا مراجعه وسعي كنيد با كادر آنجا آشنا وتماس برقرار كنيد زيرا در كشف مشكلات احتمالي كه ممكن است بوجود آيد بسيار موثر است وآشنائي كاركنان با شما ومحدوديتهاي حركتي وحسي شما خيلي مهم است مثلا در موقع زايمان از شما نخواهند كه باوارد آوردن فشاردر عضلات لگن همكاري كنيد!!!!
4- افرادآسيب نخاعي معمولا تحت نظر پزشك ارولوژي خاصي كه به مرور زمان به ايشان اطمينان پيدا كرده اند هستند ايشان را از بارداري خود مطلع نموده وبخواهيد توصيه هاي لازم را به شما اعلام كند.
5- بعنوان يك اصل طلايي افراد آسيب نخاعي (مگر در مواردي كه پزشك تجويز كند كه بسيار نادر مي باشد )بايستي روزانه بطور مرتب حداقل 8 ليوان آب را مصرف كنند تا ازعفونتها ي ادراري مكرر جلوگيري شود واين در بارداري خيلي مهمتر است زيرا با رعايت همين اصل ساده به ميزان قابل توجهي از عفونتها كاسته مي شود ودر درمان عفونت هم بسيار موثر است ونياز به دارو كم مي شود.
6- به عنوان يك اصل مصرف داروها در دوران بارداري بايستي با احتياط كامل وفقط با تجويز پزشك مصرف ويا قطع شود والبته مصرف برخي از داروها در دورا ن بارداري ممنوعيت ندارد كه آنتي بيوتيك سفالكسين از جمله آنها است ودر صورت تشخيص پزشك مي تواند در ماه هاي مختلف استفاده شود ومشكل خاصي ايجاد نمي كند اما به ياد داشته باشيدبا از بين بردن زمينه عفونت ادراري يعني مصرف روزانه ومرتب آب به ميزان كافي ،تحرك وورزش وايستادن با كمك ومراقبت شخصي در طي روز مي توان نياز به آنتي بيوتيك را بشدت كاهش داد.
7- درآرشيو مقالات سايت مركز ضايعات نخاعي جانبازان (به آدرس www.isaarsci.ir ( مقالات متعددي وجود دارد كه براي افراد آسيب نخاعي مفيد است ضمنا" يكي دو تا موضوع ومقاله هم در مورد بارداري افراد آسيب نخاعي هست كه توصيه مي كنم حتما" آنها را مطالعه كنيد .
در بخش آرشيو سايت مقالات زير وجود دارد :

http://www.isaarsci.ir/eduartsci.htm آدرس آرشيو مقالات سايت

مقالات ذيل را مي توانيد بر حسب حروف الفباء در آرشيو مقالات بيابيد و استفاده كنيد

 

بارداری بعدازضایعه نخاعی: داستان واقعی از زندگی دو زن نخاعی
بارداری در زنان مبتلا به آسيب طناب نخاعی
تصور یا واقعیت ؟ فرزندداری بعدازضایعه نخاعی

و در خصوص مطالبي كه به طور عمومي مسائل زنان آسيب نخاعي را شرح مي دهد مي توانيد به مقالات زير مراجعه كنيد :

بررسی وضع سلامتی زنان مبتلا به ناتوانی های جسمی
افسردگی در زنان مبتلا به محدوديتهای جسمی

آنچه که لازم است زنان نخاعی درموردافزابش سن خود بدانند؟
يا زنان معلول مشکلات مضاعف دارند؟
استرس در زنان مبتلا به مشكلات حركتي
بررسی رفتارهای نادرست با زنان معلول
کنترل وزن در زنان مبتلا به محدوديتهای حرکتی
نقش فعاليتهای بدنی در زنان مبتلا به مشكلات حرکتی
نکات قابل توجه در فعاليت جنسی در افراد ضايعات نخاعی

 

 
  سوال :

 

 
  پاسخ :

 

 
  سوال :

 

 
  پاسخ :

 

 
  سوال :

 

 
  پاسخ :

 

 
  سوال :

 

 
  پاسخ :

 

 

 

 

 

عزيزان دچار آسيب نخاعي مي توانند  از طريق لينك ذيل  سوالات  خود را مطرح  نمايند  و تلاش مي شود حداكثر پس از ده روز  از طريق پست الكترونيك  به سوالات پاسخ داده خواهد شد و سوالاتي  كه پاسخ آنها مي تواند براي ديگر عزيزان دچار آسيب نخاعي مفيد اثر واقع شود ، در بخش پرسش و پاسخ  سايت منتشر خواهد شد.

والسلام

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005-2009  isaarsci.ir Website . All rights reserved