نحوه  رویارویی با درد  در آسیب نخاعی

 

   
   

www.isaarsci.ir

   

 

 

 

 

درد يک حس ناخوشايندی است و با تخريب واقعی بافت يا تخريب پتانسيلی بافت مرتبط است.

 در کل دو نوع درد وجود دارد درد  حاد و درد مزمن. بيشتر مردم درد حاد را موقعی تجربه می کنند که دچار بيماری و آسيب جسمی می شوند معمولا" بطور ناگهانی شروع می شود و بصورت يک علامت به شما اخطار می دهد که مشکلی وجود دارد و شما نيازمند کمک هستيد. دردر حاد می تواند خفيف يا شديد باشد اما معمولا" با درمان و معالجه رفع می شود. درد مزمن شبيه درد حاد است که می تواند به طور ناگهانی شروع شود. گرچه درد مزمن متفاوت است زيرا درد با گذشت زمان شديدتر می شود و بعد از درمان و معالجه جسم، به مدت طولانی درد ادامه دارد.

رموز موفقيت کنترل درد:

برای موفقيت آميز بودن کنترل درد، شما نياز داريد به :

  • انعطاف پذير بودن و همکاری با پزشک

  • در ارتباط بودن با متخصصين برای پيدا کردن راه حلهايی برای کنترل درد

  • پيروی کردن از دستورالعملهای درمان و مداوا

  • نقش فعال داشتن در درمان

پس نتيجه می گيريم که کنترل درد می تواند در رشد و پيشرفت کيفيت زندگی شما خيلی با اهميت باشد اگر شما درد داريد با پزشک در ميان بگذاريد ابتدا با شيوه های ساده کاهش درد شروع کنيد. ممکن است مجبور شويد چندين روش يا ترکيبی از روشها را به کار ببريد تا بهترين روش موثر بر درد  در شما پيدا شود خودتان را سرزنش نکنيد زيرا ممکن است مشکل جدی داشته باشيد که موجب درد شده است. نهايتا" ممکن است معالجه و درمان راه حل نباشد ممکن است در زندگی بطور کامل از درد خلاص نشويد و تنها بتوانيد درد را کاهش دهيد اما درد ضعيف شده برای زندگی شاد و موثر کافی باشد.

چه عواملی درد را کاهش می دهد.

احساسات و طرز فکر شما در افزايش درد موثرند. بعنوان مثال وقتی شما خودتان را ترغيب می کنيد تا درد شديد شود اين موضوع می تواند منجر به خستگی ، فشار روحی ، عصبانيت و کاهش توانايی انجام فعاليتهای روزانه شود . مثال ديگری از تاثير احساسات و افکار شما بر روی درد زمانی است که استرس داريد و  در نتيجه مشکلات زندگی مرتبط با آسیب نخاعی  دچار افسردگی می شويد. افسردگی می تواند درد را شديدتر و در نهايت موجب گوشه گيری و انزوای فرد شود.

چه عواملی درد را کاهش می دهد:

شيوه های روانشناسی وجود دارد که می توان برای کاهش درد از آنها کمک گرفت. از طريق مشاوره تخصصی می توان بر افسردگی غلبه کرد و از عهده استرس برآمد گر چه ، افسردگی شديد ممکن است نيازمند دارو و درمان باشد بعضی روشهايی که شما از طريق مشاوره ياد می گيريد شامل آموزش تمدد اعصاب ( relaxation )، فيدبک ( biofeedback) خواب مصنوعی ( hypnosis ) هستند که البته می بایستی  با مشورت پزشک متخصص  انجام شود

زمانيکه هيچ فعاليتی نداريد يا می خواهيد استراحت کنيد مثلا" قبل از خواب، ممکن است درد شما افزايش يابد اين بخاطر اين است که شما زمان کافی برای تمرکز روی درد داريد وقتی که در فعاليتهای هدفدار و لذت بخش درگير می شويد، آگاهی و هوشياری شما از درد کاهش می يابد،

برای مثال : زمانيکه شما مشغول انجام کار، مطالعه و فعاليتهای تفريحی هستيد به احتمال بسيار زياد کمتر روی درد تمرکز می کنيد.

اثرات درد بر شما :

درد نه تنها روی جسم تاثير می گذارد بلکه فکر و احساس را نيز تحت تاثير قرار می دهد. انجام فعاليتها با وجود درد  ،سخت و دشوار است. درد داشتن قسمتی از بدن شما، حتی با داشتن بهترين شرایط موجب رنج و اذيت است. بدترين موقع وقتی است که درد، خيلی شديد و غير قابل تحمل باشد وقتی درد می کشيد احتمالا" موقع فکر کردن به هر چيزی ،زمان سختی را می گذرانيد . بطور کلی تفکر در مورد کار و تحصيل و موضوعات ديگر با وجود درد  ،سخت و دشوار می شود. سپس افکار منفی واکنش احساس را تحت تاثير قرار می دهد .

اگر هنگام انجام کاری که از انجام آن لذت می بريد نگرانی داشته باشيد، چون نگرانی باعث شديد شدن درد می شود بخاطر دوری از درد زياد از انجام آن خودداری می کنيد. اگر دردتان موقع شرکت در فعاليتها نگران کننده باشد ممکن است احساس سرخوردگی و نااميدی بکنيد همچنين درد منجر به افسردگی و عصبانيت می شود.

کنترل درد:

کنترل درد معمولا" درمان داروئی ، تعديل کردن فعاليتها يا ترکيبی از هر دو را شامل می شود احتمالا" درد را بطور کامل قطع نمی کند اما يک برنامه کنترل درد موثر می تواند شدت درد را کاهش دهد. کنترل درد يک فرآيند خيلی سختی است بيشتر مواقع درک اينکه چه چيزی موجب درد در افراد ضايعه نخاعی شده است خيلی مشکل است قبل از اينکه دارو استفاده کنيد يا شيوه های کنترل درد را بکار ببريد با پزشک متخصص در مورد درد بعد از آسيب نخاعی مشاوره نمائيد. بخاطر داشته باشید  زمان می برد تا بهترين روش کنترل دردتان را پيدا کنيد  و البته برنامه کنترل درد موثر بستگی به نوع درد دارد.

****

منبع : مقاله  " درد " -ترجمه :  سارا عزیزی  -برگرفته از اینترنت - انتشار سایت  مرکز ضایعات نخاعی جانبازان -اسفند 1385

 

 

 

   

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005  Isaarsci  Website . All rights reserved