نکاتی چند برای لذت بخش تر کردن سفرهای هوايی برای افراد نخاعی

 

   
   

www.isaarsci.ir

   

 

 

 

 

هرچند خطوط هوايی ملزم به سرويس دهی به افراد دارای ناتوانيهای جسمی هستند ولی هر شخص بايد آمادگی لازم جهت حفاظت از هر گونه وسيله کمکی که به همراه دارد را داشته باشد. در ادامه به نکاتی اشاره شده است که در صورت رعايت, باعث لذت بخش تر شدن سفرهای هوايی افراد دارای ناتوانيهای جسمی می شود:

  • از نوع هواپيمايی که با آن پرواز می کنيد مطلع باشيد که آمادگی قرار دادن وسايل کمک حرکتی خود را در کابين و يا قسمت بار داشته باشيد. خطوط هوايی به دلايل مختلف ممکن است هواپيمای خود را عوض کنند, بنابراين درصورتيکه نوع هواپيما نسبت به آنچه از ابتدا به شما گفته شده بود, تغيير کرده بود, متعجب نشويد.
  • آماده باشيد که برای پرسنل هواپيما توضيح دهيد که چگونه به شما کمک کرده و با وسيله کمک حرکتی شما کار کنند.
  • کارتی درست کرده و آنرا به وسيله خود نصب کنيد که نشان دهدچگونه آنرا باز و بسته می نماييد. مثلاً اگر چرخ ويلچر شما باز می شود, روی کارت نحوه جدا کردن آنرا توضيح دهيد. تنها زمانی که ممکن است خدمه پرواز, وسيله کمک حرکتی شما را باز و بسته کنند, موقعی است که می خواهند آنرا وارد قسمت بار و يا کابين هواپيما نمايند.
  • اگر اجزای وسيله شما به راحتی جدا می شود (مانند جای پا و يا اهرم کنترل فرمان ), قبل از تحويل ويلچر به پرسنل هواپيما، آنرا جدا نماييد. به همراه داشتن يک کيف دستی جمع شونده, حمل اين اجزا را برای شما ساده تر می کند.
  • اگر اجزای شکستنی وسيله کمک حرکتی شما جداشدنی نيست, مانند اهرم کنترل فرمان, آنرا با نوار پلاستيکی حبابدار و چسب به خوبی بپوشانيد که از بروز صدمات احتمالی به آن جلوگيری شود.
  • از وزن وسيله کمک حرکتی خود مطلع باشيد و آنرا به خدمه پرواز اطلاع دهيد که در صورت نياز به بلند کردن, بدانند مسئوليت آنرا به چه کسی بدهند.
  • هرگونه تشک مخصوص نشستن را نزد خود نگه داريد که از وسيله شما جدا نشود.
  • درصورتي که احساس می کنيد به خوبی به شما سرويس دهی نشده، با اداره رفع شکايات خط هوايی تماس بگيريد.

 

راهنماييهايی در مورد مسافرت گروهی افراد دارای ناتوانيهای جسمی:

خطوط هوايی ملزم به سرويس دهی به افرادی که دارای ناتوانيهای جسمی بوده و بصورت گروهی سفر می کنند، می باشند. در اينصورت اگر گروه مسافران شامل 10 نفر يا بيشتر باشد بايد 48 ساعت قبل از پرواز به خط هوايی اطلاع داده و افراد گروه, يک ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر باشند. درچنين مواقعی مدير گروه و يا آژانس مسافرتی که وظيفه تهيه بليط را برعهده دارند, در زمان رزرو بليط می توانند از تخفيفهای مربوط به مسافران گروهی استفاده کنند.

نکات بسياری وجود دارد که مدير گروه و يا آژانس مسافرتی که وظيفه تهيه بليط برای اين افراد (مخصوصاً افرادی که از وسايل کمک حرکتی مانند عصای مخصوص و يا ويلچر استفاده مي کنند) را برعهده دارند, بايد به آن توجه کنند. بعنوان مثال مسئول تدارکات گروه بايد از قبل به خط هوايي اطلاع دهد که وسيله کمک حرکتی اين افراد در هنگام سفر نيز به همراه آنان خواهد بود. دليل اين کار به اندازه هواپيما بستگی دارد, وسايل کمک حرکتی ممکن است نياز به جداشدن داشته باشد تا در قسمت بار هواپيما قابل حمل باشد. علاوه براين اگر گروه به قصد شرکت در مسابقه ورزشی مسافرت می کنند, ممکن است وسايل اضافه ای مانند سورتمه مخصوص هاکی يا ويلچرهای مخصوص, به همراه داشته باشند و شايد هواپيمای مورد نظر, قابليت حمل اين وسايل را نداشته باشد.

در چنين شرايطی گروه مورد نظر ممکن است به دو يا تعداد بيشتری هواپيما تقسيم شوند بطوريکه هر فرد قادر به حمل وسايل شخصي مورد نياز خود باشد و يا وسايل اضافه با هواپيمای ديگری به مقصد مورد نظر فرستاده شود. البته اشخاصی که به وسايل کمک حرکتی نياز دارند نمی توانند جدا از وسايل مورد نياز خود مسافرت کنند و در چنين مواقعی تنها وسايل اضافی شخص با هواپيمای ديگری حمل می شود.

نکته مهم ديگر برای کسانی که به صورت گروهی سفر می کنند اين است که از خط هوايی راجع به نحوه سوار شدن و پياده شدن از هواپيما (بالابر و يا راهروهای مخصوص) سؤال کنند. البته گروه های بزرگی که با هم سفر می کنند از راهروهای مخصوص برای سوار شدن به هواپيما استفاده می کنند اما استفاده از بالابر نيز همچنان رواج دارد. سؤال از نحوه سوار و پياده شدن به هواپيما باعث آمادگی بيشتر گروه می شود چرا که استفاده از بالابر معمولاً زمانبرتر از راهروهای مخصوص است. علاوه براين, نحوه پياده شدن از هواپيما ممکن است به دليل شرايط آب و هوايی و يا ترافيک پرواز, بدون اطلاع قبلی تغيير کند, بنابراين افراد گروه همواره بايد برای هريک از دو روش مذکور, آمادگی لازم را داشته باشند.

به دليل اينکه وسايل کمک حرکتی معمولاً کنار هم قرار داده می شوند, گروه بايد آماده ارائه توضيحات لازم برای چگونگی باز و بسته کردن اين وسايل را داشته باشد, که در اين صورت بيشترين تعداد در قسمت بار هواپيما قابل حمل باشد. بعنوان مثال جدا کردن چرخها از ويلچر دستی معمولاً اجازه حمل تعداد بيشتری ويلچر در محل بار هواپيما را می دهد.

بهتر است برچسبهايی روی ويلچر چسبانده شود بطوريکه شخصی که در مقصد قرار دارد, براحتی بتواند ويلچر را مجدداً ببندد. علاوه بر اين اگر قسمتی از ويلچر براحتی قابل جدا شدن است, شخص بايد آنرا جدا کرده و به همراه خود به داخل کابين هواپيما ببرد. خطوط هوايی اين وسايل را جزء اشيائی که شخص با خود مي تواند به داخل کابين ببرد به حساب نمی آورند.

 

****

منبع : مقاله " نکاتی چند برای لذت بخش تر کردن سفرهای هوايی: گروه ترجمه سایت مرکز ضایعات نخاعی   -مترجم  : علی عارفی-   - انتشار: مرکز ضایعات نخاعی جانبازان -  تیرماه 1386

برگرفته از سایت   http://www.abletotravel.org/trips.php

  

 

 

 

   

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005  Isaarsci  Website . All rights reserved