جابجا کردن بیمار  و پيشگيري از زخم فشاري

 

   
   

www.isaarsci.ir

   

 

 

 

 

جابجا کردن هم باید به طور مداوم و مناسب (حالت کشیدن بیمار روی زمین یا صندلی و به صورت لغزاندن نباشد) انجام گیرد. برای شکل گیری زخم بستر، حتی مدت کوتاهی بی حرکتی (چند ساعت) روی ویلچر یا در بستر کافی است. به همین علت باید هر 30-15 دقیقه (حداقل یک بار در دو ساعت) این جابجایی مناسب انجام شود (حتی در موقع شب) اگر بیمار خودش نمی تواند حرکت کند، باید مراقبین بیمار این جابجایی مناسب را برای وی انجام دهند.


چند نکته در خوابیدن بیمار باید مد نظر باشد:

 1- عدم خوابیدن مستقیم بیمار روی استخوان های لگن و در یک زاویه 30 درجه روی استخوان دراز بکشد.

 2- حفاظت مناسب از ساق ها: موقعی که بیمار روی کمر می خوابد یک فوم یا متکا زیر ساق های وی (از وسط ساق تا مچ پا) قرار داده شود. این متکا نباید مستقیم زیر زانو باشد، چون باعث کاهش خون رسانی به ساق پا می شود. 3

- زانو و مچ پا تماس مستقیم با زمین نداشته باشند، یک متکای کوچک استفاده شود.

 4- سر بیمار بیش از 30 درجه بالا آورده نشود. اگر سر بیمار بیش از 30 درجه بالا آورده شود احتمال آسیب های سایشی و لغزشی روی پوست سر وجود دارد. اگر موقع غذاخوردن نیاز شود که سر بیمار بیش از 30 درجه بالا آورده شود، یک متکای کوچک در زیر لگن و شانه ی بیمار به عنوان گوه قرار داده شود تا هم ترازی سر و بدن حفظ شود.

 5- استفاده از تشک مواج: تشکهای مواج می تواند از آب، ژل، هوا یا فوم درست شده باشد. به علت تفاوت در هزینه و اثر بخشی آنها بهتر است با پزشک در انتخاب تشک مناسب مشورت شود.


ویلچرهای با فشار کم که باعث توزیع فشار در محل نشیمنگاه می شود موجب می شوند که فرد به مدت طولانی تر به راحتی بنشیند و احساس آرامش بیشتری کند. اگر بیمار دارای ویلچر نباشد، بیمار خودش یا به کمک مراقبش باید هر 30-15 دقیقه جابجا شود. اگر بیمار توانایی حرکت کافی در قسمت فوقانی بدن را داشته باشد، می تواند ویلچر را به جلو هل دهد و بدنش را با فشار بازوهایش روی ویلچر بلند کند. همه ی ویلچرها نیازمند متکاهایی هستند که هم احساس راحتی می دهند و هم باعث کاهش فشار می شوند. متکاهایی که در دسترس هستند شامل فوم، ژل و متکاهایی پر از هوا یا آب می باشند. با اینکه باعث کاهش فشار مستقیم می شوند، اما باعث جلوگیری از زخم بستر نمی شوند و نیاز به جابجایی موقعیت نشستن بیمار روی ویلچر است.
 

****

منبع : مقاله " جابجا کردن بیمار  و پيشگيري از زخم فشاري   " -جابجا کردن بیمار -برگرفته از  http://www.scia-isf.org

 

 

 

 

   

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005  Isaarsci  Website . All rights reserved