چند نکته مهم ایمنی درسرویسهای بهداشتی برای افراد نخاعی

www.isaarsci.ir

   
         

 

 

 

   

تامین ایمنی برای افراد مبتلا به آسیب نخاعی در محل سرویس های بهداشتی ( حمام و توالت) از موضوعات بسیارمهم محسوب می شود . اگر کسی درا ین خصوص با مشکلاتی مواجه باشد ، لازم است که یکسری تغییرات در محل سروس بهداشتی خود ایجاد کند .

درحمام یا زیردوش

شما می توانید با اعمال چند تغییر ساده ، ایمنی خودتان را هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن تا حد زیادی افزایش دهید . از جمله این تغییرات می توان به موارد زیر اشاره نمود :

- برای جلوگیری ازسر خوردن باید درداخل وان ، زیرپایی های ضد سر خوردن که خاصیت مکشی دارند و یا کفی های های لاستیکی سیلیکونی که به خوبی به کف وان یا حمام می چسبند ، قرار دهید .


علاوه بر آن بهتر است ، برای جلوگیری از سر خوردن در هنگام خارج شدن از وان ، یک زیر پایی ضد لغزش دیگر نیزدر خارج آن قرار دهید .

 


- اگر دست های شما حس ندارند ، باید برای مخلوط کردن آب داغ وسرد و قبل از ورود به داخل واناز شخص دیگری کمک بگیرید ، درغیر اینصورت (اگر کسی را ندارید ) بهتر است یک شیر تک اهرمی برای وان نصب کنید .

 



برای جلوگیری از سوختگی باید درجه حرارت آب حدود 120 درجه فارنهایت ( تقریبا" 48 درجه سانتیگراد ) باشد .
- همبشه در موقع استحمام یا دوش گرفتن روی یک صندلی مناسب بنشینید .
- همیشه بهتر است کف حمام در خارج از وان یا قسمت دوش خشک نگه داشته شوند .

توالت


تنظیم ارتفاع نشیمن توالت می تواند به حفظ ایمنی شما کمک زیادی نماید . شما می توانید این کار را با اضافه کردن یک روکش ، روی سطح نشیمن یا بالا بردن سطح صندلی توالت انجام دهید. همچنین می توانید به جای توالت از یک صندلی مخصوص توالت استفاده کنید .
استفاده از یک نوع نشیمن ویژه به نام بیده (bidet) که قابل حمل است ، می تواند استفاده از توالت را برای شما آسانتر کند . همچنین این صندلی می تواند به شما کمک کند تا بتوانید بدون استفاده از دست خودتان را تمیز کنید. به طوری که این وسیله می تواند جهت تمیز نمودن شما آب گرم را اسپری نموده و هوای گرم را برای خشک کردن شما تامین نماید.

 

شکل Bidet

 

نصب دستگیره های ایمنی در حمام و توالت


افراد نخاعی ممکن است در حمام خود به دستگیره های ایمنی نیازداشته باشند . بطور کلی دستگیره های میله ای باید به صورت عمودی یا افقی ، نه مورب روی دیوار نصب شوند.


به هیچ وجه نباید ازمیله های مخصوص جا حوله ای به عنوان دستگیره استفاده نمود ، چرا که آنها نمی توانند وزن بدن افراد را تحمل کنند. معمولا" در منطقه ی وان شما نیاز به دو دستگیره دارید ، که یکی برای کمک به داخل و خارج شدن از وان و دیگری برای کمک به بلند شدن از حالت نشسته مورد استفاده قرار می گیرند.

 




 

اگر مطمئن نیستید که در سرویس بهداشتی خود چه تغییراتی نیاز دارید ، از پزشک خود بخواهید که شما رابه متخصصین مربوطه ارجاع دهد . متخصصین کار درمانی می توانند از سرویس بهداشتی شما بازدید نموده و توصیه های ایمنی و نکات مهم را به شما ارائه دهند .

 

References


Denson, KM. Home care. In: Duthie EH, Katz PR, Malone ML, eds. Practice of Geriatrics. 4th ed. Philadelphia, Pa: Saunders Elsevier; 2007:chap 10.
Hile ES, Studenski SA. Instability and falls. In: Duthie EH, Katz PR, Malone ML, eds. Practice of Geriatrics. 4th ed. Philadelphia, Pa: Saunders Elsevier; 2007:chap 17.

 

****
 

منبع : مقاله "چند نکته مهم ایمنی درسرویسهای بهداشتی برای افراد نخاعی  " ترجمه و تهیه و تنظیم : مهندس عباس کاشی-  اقتباس از سایت : http://www.nlm.nih.gov -انتشار:  انجمن معلولان آسیب نخاعی استان  تهران - ترجمه و تهیه و تنظیم : مهندس عباس کاشی ( e mail : ohealth2007@yahoo.com) - فروردین ماه سال 1391
 

 

 
 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

 

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005  Isaarsci  Website . All rights reserved