دستگاه ادراری و افزایش سن در افراد نخاعی

www.isaarsci.ir

   
         

 

 

 

 

 


 

تغییراتی که در دستگاه ادراری رخ می دهند ، به عنوان بخشی از روند طبیعی پیری محسوب می شوند . این تغییرات از این قرارند :


■ کاهش ظرفیت ذخیره سازی ادرار ، بنابراین مثانه قادر به نگه داری زیاد ادرار نیست و لازم است فرد بطور مکرر به توالت برود .


■ ، کاهش توانایی ذخیره سازی ادرار در زنان ناشی از تضعیف دهانه مجرای خروجی (موسوم به " نارسائی مجرای خروج ادرار ") می باشد که می تواند موجب بی اختیاری دفع ادرار گردد .


■ افزایش انقباضات غیر ارادی مثانه . که فرد را " مجبور به رفتن دستشویی" می کند.


■ افزایش حجم باقی مانده ادرار ، حتی پس از تخلیه آن . این موضوع به خصوص در مردان همزمان با شروع بیماری پروستات صدق می کند .


■ نزول پیش رونده عملکرد کلیه بعد از سن 40 - 50 سالگی . این موضوع ممکن است در کسانی که از گذشته به علت مسائل مربوط به دستگاه ادراری دارای اختلال عملکرد کلیه هستند ، تشدید گردد .


■ افزایش خطر ایجاد عفونت های دستگاه ادراری پس از سن 60 سالگی .
از آنجا که افراد نخاعی به شدت در معرض خطر ابتلا به سنگ و عفونت های دستگاه ادراری قرار دارند ، ابتلاء آنان به اختلالات عملکرد کلیه با بالا رفتن سن افزایش می یابد .

 به همین علت است که توصیه می شود دستگاه ادراری فوقانی آنان هر سال تحت نظارت و معاینه قرار گیرد . اگر چه عوارض تناسلی - ادراری قبلا" از علل منجر به مرگ بعد از آسیب های نخاعی بودند ، اما در حال حاضر به دلیل نظارت فعال و درمان مناسب بیماری های ادراری مانند عفونت ، تنها 2.3 ٪ از مرگ و میر های این جمعیت ناشی از این عوارض هستند .

آن عده از کسانی که سالهای متمادی از سوندهای پایدار مزمن یا سوندهای فولی استفاده می کنند، کمی بیشتر از سایر افراد در معرض خطر سرطان مثانه قرار دارند ، به خصوص در میان افراد سیگاری . مطالعات مقدماتی نشان می دهد که خطر ابتلا به سرطان پروستات در میان مردان مبتلا به آسیب نخاعی نسبت به سایر افراد بیشتر نیست .

توصیه ها


■ علائم و نشانه های عفونت های دستگاه ادراری ممکن است با توجه به سن افراد متفاوت باشد . به عنوان مثال ، ممکن است علامت اولیه آن به جای تغییرات معمول ادرار ، گیجی و بی حالی باشد.


■ توصیه می شود افرادی که بیش از هشت تا 10 سال از سوند فولی مزمن و پایدار استفاده می کنند ، جهت غربالگری سرطان مثانه به طور منظم سیستوسکوپی داشته باشند . برای این کار ، یک اورولوژیست یک لوله کوچک مجهز به یک دوربین را از طریق مجرای ادرار در داخل مثانه قرار می دهد تا سطح مثانه برای هر گونه ضایعات مشکوک بازرسی کند .


■ برای به حداقل رساندن تکرار عفونت های دستگاه ادراری ، برنامه ارزیابی مثانه باید به طور سالانه انجام شود . تکرار بیش از حد و یا افزایش ابتلاء به عفونت های دستگاه ادراری ممکن است نشانه این باشد که لازم است روش سونداژ خود را عوض کنید . برای جلوگیری از شیوع عفونت ها ، نباید آنتی بیوتیک ها بی رویه مورد استفاده قرار گیرند ، چرا که ممکن است باعث افزایش مقاومت باکتری ها شود .


■ مراقب باشید که از پر شدن بیش از حد کیسه ادرار که ممکن است باعث اتساع مثانه وبرگشت ادرار به کلیه ها شود ، جلوگیری گردد .
■ زنان باید تا حد امکان از کوچکترین اندازه سوند استفاده نمایند و برای جلوگیری از ایجاد مشکل برای مجاری ادرار سعی کنند از افزایش دادن اندازه سوند جلوگیری گردد .


■ سیگارکشیدن را متوقف یا از مصرف آن خودداری کنید !


■ غربالگری سالانه دستگاه ادراری فوقانی از حیث وجود سنگ و هر گونه ضایعه باید انجام شود. که شامل سونوگرافی یا سی تی اسکن کلیه ها و تست های آزمایشگاهی مربوط به ارزیابی عملکرد کلیه می باشد.
 

****

منبع : مقاله "  دستگاه ادراری و افزایش سن در افراد نخاعی    " -ترجمه : مهندس عباس کاشی- ohealth2007@yahoo.com -انتشار : مرکز ضایعات نخاعی جانبازان - مهرماه 1390-برگرفته از http://sci.washington.edu 

 

 
 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

 

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005  Isaarsci  Website . All rights reserved