دستگاه عصبی و افزایش سن در افراد نخاعی

www.isaarsci.ir

   
         

 

 

 

 


 
به طورمعمول افزایش سن با کاهش قوای جسمی ، زمان واکنش ، احساس قدرت ، عملکرد خوب حرکتی ، چابکی ، رفلکس ها و تعادل همراه است .

 افراد مبتلا به آسیب نخاعی نیز ممکن است چنین تغییراتی را تجربه کنند ، اما علاوه بر اینها آنان بیشتر از سایر افراد در معرض خطر مشکلات خاص عصبی ، مانند سندرم تونل کارپال ( مچ دست ) یا فشردگی عصب اولنار در نواحی مچ دست یا آرنج قرار دارند .

 به طوری که بسیاری از افراد مبتلا به پاراپلژی ( یعنی 63 درصد ) ، دارای نوروپاتی های گرفتارکننده هستند .


متخصصان توانبخشی هر گونه تغییرات عصبی افراد را زیر نظر دارند ، از جمله : از دست دادن حس و یا تغییر قوای حرکتی در قسمتهایی از بدن که به طور معمول دارای قدرت و حس طبیعی هستند ، شروع تازه اتونومیک دیس رفلکسی ، و یا تغییر در فشار خون و کنترل اسپاسم . به طوری که آنها ممکن است علامتی از تشکیل یک کیست در محل آسیب (syringomyelia یا syrinx) باشد .

 اگر شما متوجه هر گونه نشانه ای از اضمحلال عصبی شدید ، آن را به متخصصان پزشکی خود اطلاع دهید . اگر کسی به syrinx مشکوک شود ، ممکن است مطالعات تصویر برداری از جمله MRI درخواست شود .

جراحی برای کیست ممکن است همیشه توصیه نشود ، به این دلیل که خود عمل جراحی ، بلافاصله می تواند منجر به عوارض خاص و تاثیر طولانی مدت روش هایی مانند قرار دادن شنت یا درن شود که می تواند سوال برانگیز باشد .

جراحان ممکن است تمایلی به مداخله در تشکیل کیست نداشته باشند ، مگر اینکه شواهد روشن و پیشرفته ای در مورد افت حرکت و یا سایر جنبه هایی که تأثیر منفی بر عملکرد فرد دارند ، وجود داشته باشد .


برخی گرفتاریهای اعصاب ازجمله سندرم تونل کارپ را می توان با استراحت نسبی درمان نمود ، چرا که معمولا" غیر ممکن است بتوان استفاده از یک اندام را به طور کامل متوقف کرد . در تلاش برای حفظ بیشترین حد ممکن رشته های عصبی ، استفاده از اسپلینت یا در برخی از موارد اقدام به عمل جراحی توصیه می شود .

 بعد از هر نوع عمل جراحی لازم است فعالیت ها محدود شوند ، تجهیزات تغییر یابند و یا مراقبت های بیشتری در طول دوره بهبودی بعمل آید .

 به عنوان مثال ، امکان دارد یک جراح به کسی که از ویلچر دستی استفاده می کند و مبتلا به سندرم تونل کارپ می باشد توصیه کند که برای چند هفته از هل دادن ویلچر و سایر کارهای سنگین خودداری کند و ممکن است لازم باشد فرد بطور موقتی از ویلچر برقی یا وسایل دیگری که به جابجایی ها و مراقبت از او کمک می کند ، استفاده نماید .

 

****

منبع : مقاله "دستگاه عصبی و افزایش سن در افراد نخاعی " -ترجمه : مهندس عباس کاشی- ohealth2007@yahoo.com -انتشار : مرکز ضایعات نخاعی جانبازان - مهرماه 1390-برگرفته از http://sci.washington.edu 

 

 
 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

 

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005  Isaarsci  Website . All rights reserved