بهداشت محيط در بلايا

 

   
   

www.isaarsci.ir

   

 

 

 

 

 

 

بلا

بلا اختلال شديد زيست محيطی ، روانی و اجتماعی است که ازتوانايی جامعه برای مقابله با مشکلات فراتر باشد.

بلايای طبيعی

بلاهايی هستند که سبب يا منشاء وقوع آن خارج از اختيارات انسان می باشد مثل : سيل – زلزله – طوفان – قحطی و خشکسالی هرچند ثابت شده است که مرز مشخصی بين اين دو نوع وجود نداشته و تفکيک آنها از يکديگر کاری بسيار دشوار و پيچيده است.    مثلا" از بين رفتن جنگلها و مراتع بدست انسان می تواند منجر به ايجاد سيل گردد. پيشرفت صنعت و سوخت مواد محترقه و افزايش Co2 و ساير گازهايی که باعث احتباس گرما در زمين شده و حالت گلخانه ای ايجاد می کنند باعث بروز حوادثی مانند زلزله می گردد.  همواره اينگونه تصور می شود که بلا پديده ای است ناگهانی و اکثرا" هم ، چنين است ولی اکنون مسلم گرديده که برخی از بلايا مسيری آهسته و پيشرونده دارند که نمونه مشخص آن آلودگی هوا است. لازم است با برخوردی آگاهانه و عالمانه پيش از وقوع ، در هنگام رويداد و پس از بلايا در جهت تخفيف عوارض جانی و مالی و روانی ناشی از آنها اقدام گردد.

مشکلات شايع بهداشتی در بلايا

 بيماريهای واگير

  جابجايی جمعيت

 کمبود مواد غذايی و مشکلات تغذيه

مشکلاتی در بهداشت روانی

واکنشهای اجتماعی

پس از وقوع بلايا واکنش افراد در مراحل مختلف متفاوت است و بايد اين تفاوتها را شناخت و متناسب با آنها رفتار کرد.

عوامل موثر در انتقال بيماريها در بلايا

تراکم جمعيت

جابجايی جمعيت

منهدم شدن سرويسهای بهداشتی و شبکه های آب آشاميدنی

توقف برنامه های بهداشتی عمومی

بهداشت محيط در بلايا

فعاليتهای بهداشت محيط از اهم اقدمات اوليه اضطراری پس از وقوع حوادث و بلايا به شمار می رود.

 اولويت خدمات بهداشت محيط در بلايا

-تامين آب آشاميدنی سالم و کافی

- فراهم نمودن تسهیلات بهداشتی

-دفع بهداشتی فضولات

-رعايت معيارهای بهداشتی در زمينه کنترل مواد غذايی

 -  اجرا و ادامه برنامه مبارزه با حشرات و جوندگان ناقل بيماری

رعايت نکات زير در هنگام وقوع بلايا ضروری است

-حفظ خونسردی در هنگام وقوع بلا شانس بيشتری را برای نجات خود و ديگران فراهم می سازد.

-در هنگام وقوع بلايای طبيعی سعی شود از آبهای مطمئن استفاده گردد.

-درصورت عدم دسترسی به آبهای مطمئن آن را جوشانيده پس ازسرد شدن مصرف نمائيد.

-به منظور جلوگيری از آلودگی محيط زيست و شيوع بيماريهای روده ای و واگيردار از پخش و پراکندگی زباله و فضولات  انسانی و حيوانی در محيط و در محل اسکان خودداری شود.

-درهنگام مصرف مواد غذايی به مشخصات نه گانه علی الخصوص تاريخ توليد و انقضاء آن دقت فرمائيد.

-قبل از مصرف محصولات کنسرو شده آن را بمدت 5 دقيقه در آب بجوشانيد.

-در صورتيکه محصولات کنسرو شده ، باد کرده باشند از مصرف آن خودداری شود.

 + + + + +

 

 منبع : دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گلستان -معاونت درمان - ستاد بزرگداشت هفته سلامت

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005  Isaarsci  Website . All rights reserved