بهداشت محيط در
بلايا
|
www.isaarsci.ir |
|
|
|
بلا بلا اختلال شديد زيست محيطی ، روانی و اجتماعی است که ازتوانايی جامعه برای مقابله با مشکلات فراتر باشد. بلايای طبيعی بلاهايی هستند که سبب يا منشاء وقوع آن خارج از اختيارات انسان می باشد مثل : سيل – زلزله – طوفان – قحطی و خشکسالی هرچند ثابت شده است که مرز مشخصی بين اين دو نوع وجود نداشته و تفکيک آنها از يکديگر کاری بسيار دشوار و پيچيده است. مثلا" از بين رفتن جنگلها و مراتع بدست انسان می تواند منجر به ايجاد سيل گردد. پيشرفت صنعت و سوخت مواد محترقه و افزايش Co2 و ساير گازهايی که باعث احتباس گرما در زمين شده و حالت گلخانه ای ايجاد می کنند باعث بروز حوادثی مانند زلزله می گردد. همواره اينگونه تصور می شود که بلا پديده ای است ناگهانی و اکثرا" هم ، چنين است ولی اکنون مسلم گرديده که برخی از بلايا مسيری آهسته و پيشرونده دارند که نمونه مشخص آن آلودگی هوا است. لازم است با برخوردی آگاهانه و عالمانه پيش از وقوع ، در هنگام رويداد و پس از بلايا در جهت تخفيف عوارض جانی و مالی و روانی ناشی از آنها اقدام گردد. مشکلات شايع بهداشتی در بلايا بيماريهای واگير جابجايی جمعيت
کمبود مواد
غذايی و مشکلات تغذيه
مشکلاتی
در بهداشت روانی واکنشهای اجتماعی
پس از وقوع بلايا واکنش افراد در مراحل مختلف متفاوت است و بايد اين تفاوتها را
شناخت و متناسب با آنها رفتار کرد. عوامل موثر در انتقال بيماريها در بلايا تراکم جمعيت جابجايی جمعيت
منهدم شدن
سرويسهای بهداشتی و شبکه های آب آشاميدنی توقف برنامه های بهداشتی عمومی
بهداشت محيط در
بلايا فعاليتهای بهداشت محيط از اهم اقدمات اوليه اضطراری پس از وقوع حوادث و بلايا به شمار می رود. اولويت خدمات بهداشت محيط در بلايا
-تامين آب
آشاميدنی سالم و کافی
- فراهم نمودن
تسهیلات بهداشتی
-دفع
بهداشتی فضولات -رعايت معيارهای بهداشتی در زمينه کنترل مواد غذايی - اجرا و ادامه برنامه مبارزه با حشرات و جوندگان ناقل بيماری رعايت نکات زير در هنگام وقوع بلايا ضروری است -حفظ خونسردی در هنگام وقوع بلا شانس بيشتری را برای نجات خود و ديگران فراهم می سازد. -در هنگام وقوع بلايای طبيعی سعی شود از آبهای مطمئن استفاده گردد. -درصورت عدم دسترسی به آبهای مطمئن آن را جوشانيده پس ازسرد شدن مصرف نمائيد. -به منظور جلوگيری از آلودگی محيط زيست و شيوع بيماريهای روده ای و واگيردار از پخش و پراکندگی زباله و فضولات انسانی و حيوانی در محيط و در محل اسکان خودداری شود. -درهنگام مصرف مواد غذايی به مشخصات نه گانه علی الخصوص تاريخ توليد و انقضاء آن دقت فرمائيد. -قبل از مصرف محصولات کنسرو شده آن را بمدت 5 دقيقه در آب بجوشانيد. -در صورتيکه محصولات کنسرو شده ، باد کرده باشند از مصرف آن خودداری شود. + + + + +
منبع : دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گلستان -معاونت درمان - ستاد بزرگداشت هفته سلامت
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
براي اطلاع از به روز رساني سايت مشترك شويد |
||
|
مرکز ضايعات نخاعی جانبازان
مهرماه هزار سيصد و هشتاد و چهار
info@isaarsci.ir
Copyright © 2005 Isaarsci Website . All rights reserved