تلفن و صفحه کليد رايانه آلوده ترين وسايل مورد استفاده مردم

 

   
   

www.isaarsci.ir

   

 

 

 

 

بررسی بسياری از وسايل مورد تماس بادست انسان نشان داده است بر خلاف تصور عمومی که دستگيره در يا دکمه های آسانسور را مملو از ميکروب های بيماری زا می دانند، گوشی تلفن و صفحه کليد رايانه بيشترين آلودگی ميکروبی را دارند.

به گزارش خبرگزاری رويترز، چارلز گربا، زيست شناس ميکروبی و کارشناس بهداشت آب دانشگاه آريزونا می گويد: هر چند هميشه قبل از تهيه غذا بايد دستها را شست، اما بسياری از مردم نمی دانند بعد از آشپزی هم بايد همين کار را انجام داد. بسياری از بيماری های شايع مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و اسهال از طريق هوا يا وسايل مورد استفاده انسان انتقال پيدا می کنند.

مردم اهميت سطوحی را که بادست انسان تماس پيدا می کنند می دانند. مردم در مواقع احتياط برای رعايت بهداشت اشتباه می کنند. ميکروبها به جاهايی که مردم تصور می کنند نمی چسبند.

دستگيره در معمولا" آلوده تلقی می شود. اين محقق ده ها بررسی در مورد ميکروب ها و ويروس ها در خانه ها و محل های کار انجام داده و دريافته است از آنجا که دستگيره در مرطوب نيست، ميکروب کمتری دارد.

يک بررسی جديد به او کمک کرد تا نشان دهد ميکروبها چگونه از برداشت غلط مردم برای تکثير خود بهره برداری می کنند. به طور مثال تعداد   باکتری ها روی دو صفحه کليد رايانه بسيار بيشتر از دکمه آسانسور، دستگيره در يا آبخوری ادارات است.

تلفن و صفحه کليد رايانه به ويژه هنگامی که بطور مشترک استفاده شود جزو پرميکروب ترين مکانها در خانه و ادارات محسوب می شوند.       بررسی های زيادی نشان داده است صفحه کليد رايانه محل تجمع ميکروبها است.  اين محقق در بررسی ديگری در مورد آلوده ترين مشاغل، دريافت تعداد باکتريها در يک ميز تحرير معمولی 400 برابر توالت فرنگی است.   جالب تر اينکه آموزگاران بيشترين تماس را با ويروس ها و باکتری ها دارند. حسابداران، بانکداران و پزشکان نيز دفاتر مملو از ميکروب دارند. در حالی که محل کار وکلا از اين نظر پاکيزه است.

اين محقق در آزمايشگاه خود نمونه های جمع آوری شده از روی سطوح مختلف را در يک ظرف مخصوص کشت می دهد و بررسی می کند. تعداد ميکروبهای کشت داده شده به برآورد تعداد کلی ميکروب ها کمک می کند.

ميکروب هايی مانند باکتری ئی کولای که در روده يافت می شود و نشانه آلودگی روده است، پنومونيا کلبسيلا، استرپتوکوک، سالمونلا، استافيلوکوک اوروس جزو ميکروبهای شايعی هستند که برخی از آنها باعث بيماری در انسان می شوند.

اين محقق می گويد جايی که باکتری هست ويروس هم می تواند وجود داشته باشد. ويروس ها می توانند چندين روز در سطوح خشک و تميز زنده بمانند. اين ميزان در سطوح مرطوب به چندين هفته می رسد. در حالی که کارشناسان از امکان شيوع جهانی آنفلوآنزای مرغی هشدار می دهند، اين يافته ها می تواند مفيد باشد. اين ويروس در حال حاضر فقط پرندگان را آلوده می کند، اما قابليت ايجاد يک بيماری همه گير انسانی را دارد.

در صورت شيوع اين بيماری بهداشت اوليه برای پيشگيری از ابتلاء به اين بيماری ضروری است.اما ويروسها با چشم ديده نمی شوند و مردم   آلوده ترين مکانها را نمی شناسند. در اين ميان مردم دستشويی و دستگيره را پر از ميکروب تصور می کنند.

سينک دستشويی معمولا" حاوی تعدادی زيادی باکتری است. محيط آن به خاطر مرطوب بودن برای رشد ميکروبها بسيار مطلوب است. در خانه ها شمار باکتری های ئی کولای کشف شده در سينک دستشويی بيشتر از توالت بوده است.

معمولا" آلوده ترين دستگيره ها در دستشويی های عمومی دستگيره سيفون است. اين ميکروبها خطر ابتلاء به اسهال را در پی دارند. ميکروبهای شايع در دستشويی ها شامل نورو ويروسها، شيگلا ، هپاتيت آ و سالمونلا است. آشپزی نيز يک راه ديگر انتقال ميکروبها به ويژه پس از دست زدن به گوشت خام است. بيشتر مردم نمی دانند که بايد پس از آشپزی و شستن لباسهای کثيف، دستهای خود را بشويند.

شستشوی لباسها با آب سرد و در مدت کوتاه در ماشين لباسشويی هر چند به صرفه جويی در مصرف انرژی کمک می کند، اما باکتريها و ويروسها را از بين نمی برد.

آب در دمای 140 درجه فارنهايت ( 60 درجه سانتيگراد ) ميکروبها را از لباسها بر طرف می کند. اما فقط 5 درصد مردم از آب داغ برای شستشوی لباسها استفاده می کنند.

ويروسهايی مانند هپاتيت آ، روتاويروس و باکتری هايی مانند سالمونلا که باعث ناراحتی معده و اسهال می شوند می توانند بطور متوسط در مدت 28 دقيقه دور خشک کردن ماشين لباسشويی زنده می مانند.

يک دهم ميکروب های موجود در مدفوع انسان در لباس های زير انسان نيز يافت می شود که از اين نظر بايد هنگام شستشوی لباسهای زير توجه شود که با لباسهای ديگر شسته نشود.

گربا افزود: ژل های الکلی دست و مواد ضد ميکروبی کار ضد عفونی را انجام می دهند. مشخص شده است که مواد ضدعفونی کننده دست مؤثر است

 ****

منبع : مقاله " تلفن و صفحه کليد رايانه آلوده ترين وسايل مورد استفاده مردم " روزنامه همشهري- دوشنبه 18  ارديبهشت 1385- خبرگزاري ايرنا

 

 

 

 

 

 

 

 

  بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005  Isaarsci  Website . All rights reserved