نقش سفر در سلامتي  روحي و جسمي افراد نخاعي

 

   
   

www.isaarsci.ir

   

 

 

 

 

 هنگامي كه يك فرد نخاعي به همراه خانواده خود از منزل خارج شده و با آرامش  خاطر براي رسيدن به يك مكان خوش آب و هوا   به سفر مي روند گويي رايحه  سلامت را با تمام وجود احساس مي  كنند . سفر آرامبخش همراه با شادي  و لذت آغازي  است براي شروع حركت ، به گردش درآمدن خون در تمام  جسم آدمي ، آنچنان كه به اندام هاي آدمي پيام مي رسد كه فعالانه تلاش  كنيد تا اكسيژن ، غذا براي شما به ارمغان آورده شود   و اين خود باعث مي  شود جسم آدمي توانايي يافته و براي مقابله با بيماريها  توانمند شود .

 امروزه حتي  نوعي  از درمان در حال شكل گيري  است به نام طبيعت درماني ، كه متخصصان مربوطه آن مي گويند براي درمان بعضي از دردها  كافي  است خود را در دل طبيعت رها كنيد و آن گاه مدتي را در آنجا زندگي  كنيد تا سلامت شما بازگردد . سفر شروعي  است  براي طبيعت درماني ، ديدن آشنايان  و كسب تجربيات جديد و افزايش  اعتماد به نفس در آدمي ،بدان معني كه انسان مسافت هاي دوري  از محل زندگي دور مي شود و آنگاه بار  ديگر  سالم و تندرست  به موطن خود باز مي گردد و در اين ميان ياد مي گيرد با استقلال بيشتري زندگي كند  و تنها در منزل خود پناه نگيرد.

اما سفر زماني  ارزش  بيشتري  دارد كه انسان بدون نگراني و  اضطراب آن را به انجام رساند .

ولي متاسفانه  هنگامي كه يك فرد نخاعي  عازم سفر مي  شود ،از آن زمان كه از خانه خارج مي  شود با مردمي  برخورد مي كند كه با ويژگيهاي جسمي و روحي او آشنايي ندارند ، نمي  دانند چگونه به او كمك كنند ،گاهي در سفر ،  دچار صدمه ديگري  مي شود ، امكان استفاده از اتوبوس هاي  بين شهري  مناسب براي او وجود ندارد ، در داخل شهر نمي تواند با هزينه اي ارزان تر  تردد كند ، در فرودگاه ها كاركنان به علت عدم شناخت و عدم هماهنگي ، مشكلات زيادي براي او ايجاد مي كنند ، در هتل ها و مسافرخانه ها ، امكانات مناسب  سازي  شده وجود ندارد ، نحوه برخورد و نگاه انسان ها به گونه اي  است كه در طول سفر  روح او را مي آزرد  و اين تاثيرات با شدت بيشتر ، خانواده او را آزار مي دهد و همه اين ها  باعث  مي  شود كه او از سفر كردن بپرهيزد و در كنار خانواده خود از پنجره اتاق خويش  نظاره گر آدم هايي  باشد كه  در كوچه و خيابان  گذر مي كنند و تنها تلاش  نمايد تا در تخيلات خود به سفر بپردازد  و اين گونه  تجربه هاي  شيرين را در تخيلات خود  مجسم كند.

اما منزوي  شدن انسان و دوري  او از جامعه تنها در اينجا ختم نمي  شود ، بلكه با گذر زمان  فرد به مشكلات جسمي و رواني  دچار مي  شود كه سرانجام راهي  بيمارستان خواهد شد و درآنجا جامعه بايد تاوان سخت خود را بپردازد ، چه بسا انساني كه مي توانست به فردي  توانمند تبديل شده و باري   را از دوش  جامعه بردارد ، اكنون همگان بايد دست به دست هم بدهند تا بتوانند ، بدن رنجور او را نجات دهند .

اين وظيفه همه برنامه ريزان و تك تك افراد جامعه است كه شرايطي را مهيا كنند تا فردي كه دچار آسيب نخاعي مي شود از منزل خود خارج شده  و علاوه بر مشاركت فعالانه ، بتواند به تمامي قسمت هاي كشورش  سفر  كند و از ديدن مكان هاي اين سرزمين لذت ببرد.

بخاطر داشته باشيم كه  سفر و گردش هاي جمعي نظير اردوها براي افراد نخاعي بسيار با ارزش  است و زمينه ساز ارتقاء سلامتي و تندرستي اين عزيزان است .

 

****

منبع:  مقاله " نقش سفر در سلامتي  روحي و جسمي افراد نخاعي   "  -  نويسنده : حميد ميرزاآقايي- انتشار -سايت مركز ضايعات نخاعي جانبازان - دي ماه 1386

  

 

 

 

   

 

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

 

 

براي اطلاع از به روز رساني سايت  مشترك  شويد

 
 





Powered by WebGozar

 

مرکز ضايعات نخاعی جانبازان

 مهرماه  هزار سيصد و هشتاد و چهار

info@isaarsci.ir

Copyright © 2005  Isaarsci  Website . All rights reserved